Artikler

Artikler om rollen som forældre til en teenager.
Følg med her på siden. Vi samler relevante artikler om livet
som forældre til en teenager. 

 

HVORFOR ER MIN TEENAGER UANSVARLIG OG UFØLSOM?

Artikel af familiebehandler Pia Beck, www.hverdagenshelte.dk  

Vi kan fx. starte med at skifte vores perspektiv fra ‘Hvorfor gør du ikke x’ til at spørge os selv: “Hvilken måde skal jeg være på, for at kunne hjælpe min teenager med at lære x”?

SÅDAN LØSER MAN KONFLIKTER MED TEENAGERE PÅ EN KONSTRUKTIV MÅDE

Artikel af Sofie Münster, nordic parenting 

Der er ingen tvivl om, at konflikter slider. Men sådan behøver det ikke at være. Skal man tro ny forskning kan konflikter håndteret på den rigtige måde faktisk være med til at styrke børnenes mentale sundhed og forbedre relationerne mellem forældre og børn. Og ikke nok med det. Det kan også styrke børnenes relationer til deres kammerater. Overrasket? Læs med her og se, hvordan I kan slippe igennem de uundgåelige skænderier på en god måde.

 

DIGITALE MEDIER  

Børns vilkår har udarbejdet et materiale som guider forældre igennem junglen af digitale medier. 

  • Guides til de mest populære og anvendte sociale medier 
  • Børns perspektiver på det digitale liv 
  • Hjælp til at starte dialogen med dit barn om oplevelser på sociale medier Quizzen “Hvilken forældertype er du?” 
  • Test, som giver dig klar besked om lovgivning og digitale krænkelser Ekspertvideoer og meget mere

SÅDAN FÅR DU MERE NÆRHED END AFSTAND MED DIN TEENAGER

Pia Beck, familieterapeut og indehaver af Hverdagens Helte har skrevet denne gode artikel med mange konkrete og brugbare råd til teenageforældre. 

“Vil vi nå ind til vores teenagere og kommunikere ligeværdigt med dem skal vi slukke for den klassiske forældre-rådgiver båndoptager. Store børn har svært ved at optage alle vores velmenende råd og ’gode’ forslag til løsninger på deres vegne. Vi har en automatisk adfærd, når vores børn har det svært, nemlig at fixe deres problemer hurtigst muligt, fordi det er så svært for os, når de har det svært. Det fjerner ikke smerten og det der er svært. Det skaber en kløft imellem os og dem og det lærer dem ikke at tænke selv og udvikle selvindsigt”.

6 TRIN TIL PROBLEMLØSNING MELLEM TEENAGERE OG FORÆLDRE

Læs her artiklen fra MILIFE om metoden “problemløsning” 

Hvordan tackler I konflikter i jeres familie? Den måde, I tackler konflikter med teenagere på, er vigtig for hele familiens trivsel. Tvinger I løsninger igennem, vil det typisk efterlade teenageren frustreret og ulykkelig og med følelsen af ikke at blive lyttet til og ikke føle sig som en særlig vigtig person i familien.