Relevante Links

ARTIKLER OM ROLLEN SOM FORÆLDRE TIL EN TEENAGER  

  • Følg med her på siden. Vi samler relevante artikler om livet som forældre til en teenager. 

 

SÅDAN LØSER MAN KONFLIKTER MED TEENAGERE PÅ EN KONSTRUKTIV MÅDE 

Artikel af Sofie Münster, nordic parenting 

 

Der er ingen tvivl om, at konflikter slider. Men sådan behøver det ikke at være. Skal man tro ny forskning kan konflikter håndteret på den rigtige måde faktisk være med til at styrke børnenes mentale sundhed og forbedre relationerne mellem forældre og børn. Og ikke nok med det. Det kan også styrke børnenes relationer til deres kammerater. Overrasket? Læs med her og se, hvordan I kan slippe igennem de uundgåelige skænderier på en god måde.

Læs mere

 

DIGITALE MEDIER  

 

Børns vilkår har udarbejdet et materiale som guider forældre igennem junglen af digitale medier. 

 

Læs mere 

 

SÅDAN FÅR DU MERE NÆRHED END AFSTAND MED DIN TEENAGER 

 

Pia Beck, familieterapeut og indehaver af Hverdagens Helte har skrevet denne gode artikel med mange konkrete og brugbare råd til teenageforældre. 

“Vil vi nå ind til vores teenagere og kommunikere ligeværdigt med dem skal vi slukke for den klassiske forældre-rådgiver båndoptager. Store børn har svært ved at optage alle vores velmenende råd og ’gode’ forslag til løsninger på deres vegne. Vi har en automatisk adfærd, når vores børn har det svært, nemlig at fixe deres problemer hurtigst muligt, fordi det er så svært for os, når de har det svært. Det fjerner ikke smerten og det der er svært. Det skaber en kløft imellem os og dem og det lærer dem ikke at tænke selv og udvikle selvindsigt“.

 

læs hele artiklen her.

 

Læs mere